Postup přípravy receptu Kuřecí prsa v mandlovém kabátku:
Kuřecí řízky opatrně naklepeme. V misce vyšleháme 1 celé vejce, osolíme, přidáme 1 lžíci mléka, 1 lžičku estragonu, 1 vrchovatou lžíci sušených mandlových plátků a 2 lžíce strouhanky. Dobře promícháme (kabátek nesmí být ani řídký ani příliš hustý). Dle potřeby přidáme buď mléko nebo strouhanku. Naklepané kuřecí řízky obalíme v připraveném těstíčku a na oleji ihned z obou stran osmažíme.
Podáváme s dresinkem (např. tatarská omáčka), vařenými brambory, bramborovou kaší, hranolky, kroketami či rýží.
Největší potíž u tohoto jinak velmi jednoduchého receptu nám může způsobit hustota těstíčka. Ale až budete pro velký úspěch připravovat toto jídlo podruhé, zkuste mandlový kabátek udělat silnější, z dvojnásobného množství surovin.