Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka na cayenském pepři se žampiony:
3 cibule
| 2 lžíce másla
| 1/4 l kuřecího vývaru
| 600 g kuřecích prsíček
| 1 svazek petrželky
| další 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 1/4 l smetany
| 250 g žampionů
| špetka soli
| špetka pepře
| 1 lžíce cayenského pepře
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka na cayenském pepři se žampiony:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, na másle duste 10 minut. Přilejte vývar a vařte. Kuřecí prsíčka a svázanou petrželku vložte do vývaru, vydatně osolte a opepřete. Maso duste doměkka. Máslo rozpusťte a rozmíchejte v něm mouku na hladkou jíšku. Přidejte smetanu, omáčku povařte 10 minut. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Maso dejte na mísu, vývar proceďte a cibulku propasírujte. Obojí vmíchejte do omáčky a nechte přejít varem. Ochuťte citronovou šťávou a cayenským pepřem. Maso podávejte polité horkou omáčkou.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka na cayenském pepři se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!