Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka na grilu s melounovou salsou:
4 ks (4x 120 g) kuřecí prsíčka
| 1 ks paprička jalapeňo nebo zelená chili paprička
| 6 lzic čersvé limetkové šťávy
| 1 ks stoužek česneku
| 2 lžičky sojové omáčky
| pepř
| 1 velká okurka
| 1 malý meloun (s oranžovou dužninou)
| 200 g rybízových rajčat
| 2 lžíce bazalky
| 100 g míchané listové zeleniny
| olivový olej
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka na grilu s melounovou salsou:
Maso:
Gril předehřejme na střední stupeň Kuřecí prsa opepříme na obou stranách. Papričky očistíme na nakrájíme na drobno. V misce smícháme 2 lžíce limetkové šťávy, prolisovaný stroužek česneku, sójovou omáčku a 1 lžičku rozsekaného chili. Přidáme maso a obalíme jej ve směsi. Přikryjeme a necháme marinovat při pokojové těplotě asi 10 minut, po čase prsíčka jednou otočíme.
Salsa:
Okurku podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme semínka a okorku nakrájíme na tenké plátky. Okurku, rajčata, bazalku, zbylé chilli a limetkovou šťávu smícháme.
Grilování:
Prsíčka pokapeme troškou olivového oleje a grilujeme z každé strany asi 5 minut.
Kuřecí prsa následně rozkrájíme na proušky (široké asi 1 cm) a promícháme s okurkovou směsí a přidáme nakrájený na kostičky (můžeme použít i ananas nebo jej přidat). Míchanou zeleninu (nebo římský salát) rozdělíme na 4 talíře a přidáme na ně kuřecí a melounovou směs.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka na grilu s melounovou salsou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!