Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka na šalvěji s citronovou šťávou:
Plátky kuřecí prsou opláchneme, osušíme a jemně posypeme šalvějí (maso nenaklepáváme). Přendáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme 6 – 10 hodin v chladničce marinovat.
4 lžíce hladké mouky smícháme s 1 lžičkou soli a cca 1 lžičkou čerstvě umletého barevného pepře (nemáme-li mlýnek postačí 1 lžička pepře černého). Kuřecí plátky utěrkou opatrně osušíme (přilepené snítky šalvěje nestíráme) a obalíme v připravené mouce. Přebytek mouky oklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí plátky po obou stranách do zlatova osmažíme.
Přendáme na ubrousek nebo savý papír a po obou stranách polijeme šťávou z citronu (1 plátek masa = 1/4 citronu).
Podáváme ihned nejlépe s bramborovou kaší a ovocným kompotem.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka na šalvěji s citronovou šťávou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!