Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry:
Postup přípravy: Nádivka: na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvilku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou petrželku.
Plnění masa: do kuřecího masa uděláme kapsy, které naplníme nádivkou a otvory uzavřeme párátky. Masíčko osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji.
Omáčka: na pánvi, na které jme připravovali nádivku si připravíme i omáčku. Do výpeku (může v něm zůstat i trochu zbylé náplně - jater) přidáme kečup, červené víno, vodu a zahustíme škrobovou moukou (Solamylem, nebo hotovou světlou jíškou v prášku). Nakonec ochutíme solí a pepřem. Řízky na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborem.
Náplň: 100 g kuřecích jater, 100 g žampionů, 1 cibule, sůl, mletý pepř, petrželka
Omáčka: kečup, červené víno, škrobová mouka (nebo hotová světlá jíška v prášku), sůl.