Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí prsíčka s džemem:
700 g kuřecích prsíček
| 1 ks čerstvého zázvoru
| 1 ks šalotky
| 1 ks stroužku česneku
| 3 lžíce světlého sezamového oleje
| 6 lžic světlé sojové omáčky
| 1 ks citronové trávy
| 1/2 lžičky pasty sambal oelek
| 2 lžíce limetkové šťávy
| 4 ks jarní cibulky
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka s džemem:
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zázvor, šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Polovinu zázvoru smícháme s česnekem, sezamovým olejem a 3 lžícemi sojové omáčky. Citronovou trávu očistíme, omyjeme, nasekáme a vmícháme do směsi. Přidáme kuřecí maso a promícháme Maso marinujeme nejméně 3 hodiny, Nejlépe přes celou noc v chladničce. Zbylý zázvor smícháme se sambalem, zbytkem sojové omáčky a limetkovou šťávou. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a smícháme s meruňkovým džemem. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso za stálého míchání smažíme dokud nezměkne. Když už je téměř měkké, pokapeme ho troškou marinády a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Kuřecí prsíčka s džemem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!