Postup přípravy receptu Kuřecí ražniči:
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky.
Připravíme si marinádu z oleje, grilovacího koření, koření na pečené kuře a sójové omáčky. Do této marinády dáme nakrájené kuřecí maso a necháme v ledničce alespoň půl hodiny.
Mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Plátky anglické slaniny rozkrojíme na menší části (můžeme použít i slaninu vcelku, tu nakrájíme na kostky).
Do zapékací mísy nebo pekáčku nalijeme olej. Na špejle střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Takto připravené špízy narovnáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Špízy během pečení podléváme vodou, aby nebylo maso vysušené.
Kuřecí ražniči podáváme s chlebem, vhodnou přílohou jsou také hranolky nebo brambory.