Vložil: | Vikinka225 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![6.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí řízečky podle tajného rodinného receptu:
0,5-0,7 kg kuřecích nebo krůtích prsou
| směs koření „Česnekový pepř“
| olej
| 250 g cibule
| 150 g anglické slaniny
| 150 g tvrdého sýra
| 2 stroužky česneku
| sůl
Postup přípravy receptu Kuřecí řízečky podle tajného rodinného receptu:
Kuřecí řízky rozřízneme na dva tenčí kusy (krůtí prsa krájíme na 1/2 cm široké plátky). Maso naklepeme, velmi mírně posolíme a potom okořeníme česnekovým pepřem (kdo chce, může přidat ještě čerstvý prolisovaný česnek). Pekáček nebo jinou zapékací nádobu vymažeme olejem a klademe polovinu surovin v pořadí: anglická slanina, připravené okořeněné maso, nakrájená cibule, nastrouhaný sýr a stejné pořadí navrstvíme ještě jednou. Na závěr musí zůstat vrstva strouhaného sýra, kterou pokapeme dvěma lžícemi oleje a nyní vše rukama stlačíme, aby se vrstvy spojily.
Necháme půl hodiny odležet a potom pečeme při teplotě 220°C nejdříve dvacet minut přikryté alobalem a potom 10-15 minut bez alobalu, aby vznikla zlatavá kůrčička.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory s čerstvou zeleninou nebo zeleninový salát.
Fotky receptu Kuřecí řízečky podle tajného rodinného receptu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!