Použité suroviny receptu Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou:
1lžíce kukuřičného oleje
| 4 kuřecí prsní řízky (asi po 140 g)
| sůl a pepř
| 2 velké pomeranče, oloupané a nakrájené na kousky + šťáva vyteklá z pomerančů (nebo 2 lžíce citrónové šťávy)
| 2 lžičky kukuřičného škrobu
| 80 g nízkotučného bílého jogurtu
| 1 lžička hrubé hořčice (nebo dijonskou hořčici)
| lístky petrželky a klínky pomeranče s kůrou na ozdobu
Postup přípravy receptu Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou:
1.na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí řízky a opékáme je na středně silném ohni 5 min. po každé straně dozlatova. Hotové řízky osolíme a opepříme a zabalíme do alobalu aby nevyschly a nevystydly.
2.kukuřičný škrob rozmícháme v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Vmícháme do ní bílý jogurt a hořčici, potom ji nalijeme na pánev a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu.
3.do omáčky na pánvi přidáme kousky pomeranče a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme do ní šťávu z kuřecích řízků a rozdělíme ji na talíře.Do omáčky pak dáme kuře. Porce ozdobíme snítkami petrželky a klínky pomeranče s kůrou a podáváme.
Fotky receptu Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!