Postup přípravy receptu Kuřecí řízky se švestkami:
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na rozehřátém oleji prudce z každé strany asi 3 minuty. Hotové řízky vyjmeme z oleje a uložíme do tepla. Pórek, hřebíček, nové koření a kuličky pepře podusíme na vypečeném tuku v pánvi, zalijeme červeným vínem a drůbežím vývarem, přidáme švestky a tuto omáčku asi 5 - 7 minut povaříme. Potom vytáhneme celá koření a přidáme půlky jader vlašských ořechů. Ochutíme citrónovou šťávou a švestkovou omáčku nalijeme do pekáčku. Na ni rozložíme opečené kuřecí řízky, posypeme rozdrobenou nivou a pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami.