Postup přípravy receptu Kuřecí s nádechem exotiky:
Kuřecí řízky potřeme citronem, osolíme a opepříme (nejlépe čerstvě drceným pepřem). Vedle si připravíme nakrájené čerstvé chilli papričky, broskve nebo nektarinky nakrájené na malé kousky a nadrobno pokrájenou čerstvou petrželku.
Na rozpálené pánvi osmahneme kuřecí řízky z jedné strany, chvilku před otočením přidáme (mezi řízky do rozpáleného oleje) nakrájené chilli papričky. Po chvilce smažení řízky otočíme a poté co se zatáhnou i z druhé strany, přidáme broskve nebo nektarinky. Těsně před dokončením přidáme (opět do volného místa mezi řízky) čerstvou petrželku. Občas jemně promícháme.
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme, polijeme olivovým olejem a potřeme česnekem. Necháme odležet a poté opečeme z obou stran do světle hnědé barvy.
Brambory vaříme klasicky se solí a do vody přidáme libeček, nejlépe čerstvý, není-li k dispozici, přidáme sušený.
Vše připravíme na jeden talíř. Brambory, vedle lilek a jako třetí kuřecí řízky, které dozdobíme vypečenou směsí chilli, broskví (nektarinek) a petržele.