Postup přípravy receptu Medová ňadra na houbách:
Nejprve naložíme maso tak, že v misce smícháme med, kečup a citrónovou šťávu, maso směsí potřeme a posypeme grilovacím kořením. Necháme odležet alespoň 2 hodiny, lépe, ale přes noc. Očistíme houby a nakrájíme na tenčí kousky (plátky) a dáme dusit na osmaženou cibulku cca 10-15 minut. Na pánvi na oleji osmahneme maso - každé ňadro nakrájíme na cca 6 proužků napříč vlákny, aby bylo maso rychleji hotové. Kvůli chuti jsem na pánev vlijeme i zbytek marinády, med trochu zkaramelizuje, není třeba se toho bát, ale musíme pánev hlídat, aby se karamel nespálil a nezhořkl. Když se maso na povrchu zatáhne a zezlátne, zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a omáčku povaříme. Záleží na vlhkosti masa a druhu zakysané smetany a také na tom, jak husté omáčky máme rádi. Můžeme omáčku naředit cca 1/4 l vody. Potom vmícháme podušené houby, ochutíme česnekem a solí a omáčku necháme ještě tak 5 minut "táhnout", aby se chutě spojily.
Servírujeme s knedlíkem, brambory, hranolky, těstovinami …a posypeme plátky mandlí nebo sekanou petrželkou.