400 g libová kuřecí prsíčka
| 1 ks velká červená paprika
| 12 kousků limetových listů s příchutí kafru (nebo bobkový list)
| 2 lžíce limetové šťávy
| Marinada:
| 1,5 dl (2/3 šálku) konzervovaného kokosového mléka
| 1 ks oloupaná cibule (rozkrájená na trojúhelníky)
| 1 ks velká žlutá paprika
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| dle libosti rajčata rozkrájená na půlky jako příloha
| 1 lžíce thajské červené karí pasty
Postup přípravy receptu Kuřecí špízy po thajsku:
Marináda: do menší pánve dejte červenou karí pastu a na středně velkém plameni vařte asi 1 minutu. Přilijte polovinu kokosového mléka a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, dokud se asi dvě třetiny tekutiny nevypaří. Odstavte pánev a vmíchejte zbytek kokosového mléka. Nechte zchladnout. Nakrájejte kuře 2,5 cm velké kousky a vmíchejte je do studené marinády. Zakryjte a nechte nejméně 2 hodiny marinovat. Nakrájejte cibule do trojúhelníčků a papriky na 2,5 cm velké plátky. Vyjměte kuřecí kousky z marinády a napíchejte je na jehly. Střídejte maso se zeleninou a limetovými listy. V malé misce smíchejte limetovou šťávu s olejem a přelijte přes kebaby. Grilujte špízy nad žhavým uhlím 10-15 minut, čas od času je otáčejte a polévejte šťávou. Souběžně s tím grilujte i půlky rajčat, které nakonec podávejte s kuřetem.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Kuřecí špízy po thajsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!