Postup přípravy receptu Kuřecí špuntíky:
Z plátků masa, kuřecího nebo vepřové z kýty, nakrájíme dlouhé a úzké proužky. Ty naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme plátek anglické slaniny. Posypeme sekanou petrželkou a poklademe kolečky cibule. Potom proužky stočíme a svážeme je nití. Utvoříme krátké a tlusté závitky, něco jako špunty.
Na másle osmahneme další jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme ze všech stran, trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Potom špuntíky vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme smetanu a trochu vody a omáčku povaříme. Podle chuti přidáme vegetu. Ze špuntíků sundáme nitě a dáme je zpět do omáčky prohřát.
Kuřecí špuntíky podáváme s bramborem.