Postup přípravy receptu Kuřecí stehna na víně s tymiánem:
Stehna pečlivě opereme, osolíme a opepříme ze všech stran a vložíme do kovového pekáčku s rozpuštěným kouskem másla. Vrchní stranu posypem čerstvým nebo sušeným tymiánem a tandoori masala. Podlijeme půlkou vína, přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 160.
Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme do změknutí.
Necháme vychladnout a oloupeme. V hrnci si brambory lehce, ale opravdu jen lehce rozmačkáme.
Vytáhneme stehýnka (cca po 45 minutách) a brambory naskládáme všude kolem stehýnek, tak aby se nám zvrchu opekly a lehce je posolíme. Teplotu necháme, sundáme poklici a pečeme, dokud nejsou brambory zlatavé. Mezi tím dáme na pařáček přílohovou zeleninu a oloupaný chřest a 5 min ji vaříme v páře.
Jakmile jsou brambory zlatavé a křupavé, pekáček vytáhneme a vyjmeme z něj všechny ingredience, ty dáme do tepla. V pekáči necháme co nejvíc výpeku. Napařenou zeleninu dáme do pekáčku, promícháme s vyýpekem a dáme ještě na 200 stupňů na cca 10 min péct. Pekáček vytáhneme, zeleninu vyjmeme a pekáček déme na sporák na mírný plamen, přilijeme zbytek vína a 5 min redukujeme, nakonec zaprášíme moukou-lehce zahustíme a prohřejeme.