Postup přípravy receptu Kuřecí stehna s brusinkovou omáčkou:
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Směsí potřeme kuřecí stehna a uložíme je na 3 hodiny do chladničky.
Česnekový olej ze stehen setřeme do misky a odložíme stranou. Stehna osolíme a prudce z obou stran opékáme 10 min na suché pánvi.
Stehna na pánvi opět potřeme odloženým česnekovým olejem. Za častého obracení je opékáme při střední teplotě dalších 10-15 minut. Vyjmeme je a dáme vychladnout.
Na omáčku ostrouháme pomerančovou kůru a z plodu vylisujeme šťávu. Rozmícháme brusinkový kompot, hořčici, citronovou šťávu, mletý zázvor, pomerančovou kůru a šťávu. Přimícháme sušenou feferonku rozemnutou mezi prsty. Omáčku podáváme odděleně. K pokrmu se hodí bageta nebo chlebová placka.