Postup přípravy receptu Kuřecí stehna s cibulovo-citronovo-hořčičnou omáčkou:
V míse připravíme marinádu z 1 PL hořčice, špetky tymiánu, trochy oleje a cca 2 PL citronové šťávy. Osolená a opepřená stehna důkladně promasírujeme v marinádě a necháme aspoň dvě hodiny v chladu odležet.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a ze všech stran dozlatava osmahneme stehna, která jen lehce otřepeme od marinády. Když je kůžička křupavá, vyjmeme stehna z pánve a přemístíme do trouby vyhřáté na 180-200 st. s puštěným grilem. Dopečeme doměkka - pokud jsme stehna marinovali přes noc a strávila delší dobu na pánvi, stačí 10-15 minut.
Na použitou pánev přidáme ještě trochu oleje a půlkroužky cibule restujeme do tmavozlatova, podlijeme trochou horké vody, přidáme kostičky mrkve, zbylou marinádu, ještě 1 PL hořčice a zastříkneme citronovou šťávou. Chvíli podusíme, dle chuti dosolíme.
Na talíř dáme kopeček rýže, polijeme omáčkou a navrch dáme kuřecí stehýnko s křupavou zlatohnědou kůrkou.