Použité suroviny receptu Kuřecí stehýnka po portugalsku:
8 ks kuřecích stehýnek
| 3 lžíce oleje
| 150 ml portského vína nebo madeiry
| 200 ml suchého červeného vína
| 600 g nakrájených rajčat
| šťáva z 1 pomeranče
| 500 g brambor
| Na ozdobení: 400 g kapusty
| petrželka
| plátky pomeranče
Postup přípravy receptu Kuřecí stehýnka po portugalsku:
Kuřecí maso lehce osolíme a opečeme na oleji. Kuře vyjmeme a výpek zalijeme vínem, necháme 5 minut vařit. Přidáme na kostky pokrájená rajčata, pomerančovou šťávu, nadrobno pokrájené brambory a kostky šunky, zavaříme s vínem. Vrátíme zpět kuře a ještě 20 minut dusíme. Po 10 minutách přidáme na proužky pokrájenou kapustu a dodusíme s kuřetem. Nakonec vložíme plněné olivy překrojené na půl a společně krátce povaříme. Kuřecí stehýnka po portugalsku podáváme ozdobené petrželkou kudrnkou a plátky pomeranče.
Fotky receptu Kuřecí stehýnka po portugalsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!