Postup přípravy receptu Kuřecí stehýnka s tamarindem:
Česnek oloupeme, chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a omyjeme ji. Zázvor oloupeme, palmový cukr rozdrtíme paličkou. Koriandr omyjeme, otřepáním zbavíme vody a odložíme stranou lístky jako dekoraci. Kořínky koriandru důkladně opláchneme. Z citronové trávy odstraníme vnější listy a horní suchou polovinu. Dolní polovinu stébla omyjeme. Spodní polovinu citrónové trávy nejprve rozdrtíme čepelí nože a pak nasekáme. Kořeny koriandru a 3 stroužky česneku nasekáme. 10 g zázvoru nakrájíme nadrobno. Smícháme citronovou trávu, koriandr, česnek, zázvor, rybí omáčku a 1 lžíce oleje. Stehýnka rozkrojíme v kloubu a naložíme do marinády, necháme min. 1 hodinu odležet - nejlépe však přes noc. Troubu předehřejeme na 180 °C. Kuřecí stehýnka rozložíme na plech. Maso pečeme cca 50 minut na střední příčce trouby. Pak zapneme gril a maso dalších 5 minut grilujeme. Zatím oloupeme mrkev na omáčku a nakrájíme na nudličky. Tamarindovou pastu dohladka utřeme s 5 lžícemi horké vody a propasírujeme přes jemné sítko. Chilli papričky, zbytek zázvoru a 1 stroužek česneku najemno nasekáme. Rajče spaříme, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. 1 lžíci oleje rozehřejeme na středním ohni. Mrkev a chilli papričku v něm krátce osmažíme. Přidáme zázvor, česnek, rajče, palmový cukr, ústřicovou a tamarindovou omáčku. Škrob důkladně rozmícháme ve 150 ml vody, vlijeme do omáčky a 3 minuty povaříme.