Postup přípravy receptu Kuřecí taštičky s žampiony:
Kuřecí prsíčka vložíme do rozehřátého kastrolu s polovinou másla, zalijeme je citrónovou štávou a skleničkou vody, rozdrobíme Zlatý slepičího bujón MAGGI a ochutíme trochou pepře. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut. Zhruba po 5 minutách prsíčka obrátíme a dusíme dál, až jsou hotová.
Kuřecí prsíčka vyjmeme z kastrolu a odložíme na talíř. Bujón vaříme až se tekutina vyvaří na polovinu. Přidáme zbylé máslo, nakrájenou cibuli, 2 kostky MAGGI Bylinky česnek a petržel, na plátky nakrájené žampiony a povaříme na mírném, až se vypaří skoro všechna voda. Pak kastrol odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky a vmícháme je do cibulové směsi s žampiony. Přidáme nasekanou petrželku, nakrájený hermelín a dobře promícháme.
Listové těsto rozdělíme na šest dílů a z každého vyválíme stejnou čtvercovou placku. Polovinu každé placky pokryjeme šestinou kuřecí směsi, jen po kraji necháme 1,5 cm široký proužek volného těsta. Okraje potřeme trochou rozšlehaného vejce, těsto v polovině přehneme a okraje přitiskneme k sobě, aby z taštiček nevypadávala náplň.
Nakonec okraje ozdobíme vroubky a rozložíme taštičky na plech. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě 20 minut, až je těsto chřupavé a má zlatou barvu.
Hotové taštičky necháme trochu vychladnout a ihned podáváme se zeleninovým salátem.