Postup přípravy receptu Kuřecí ve smetanové omáčce s brokolicí:
Brokolici krátce povaříme nad parou (nebo ve slané vroucí vodě). Stačí pouhé 2 - 3 minuty, aby nebyla příliš měkká a při smažení se nerozpadla. Scedíme a necháme okapat. Pak ji rozkrájíme na menší kousky.
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli rozkrájíme na větší kusy. Na rozpáleném oleji společně smažíme česnek s cibulí, po chvíli přidáme brokolici a opékáme, dokud cibule nezesklovatí a nezměkne, může být i mírně dozlatova. Přisypeme hrstku nakrájené zelené cibulové natě, přidáme 2 lžíce másla a necháme ho pod zeleninou rozpustit.
V malém množství studeného mléka rozmícháme mouku na hladkou kaši, přilijeme zbytek mléka, smetanu a rozkvedláme. Nalijeme ke smažené brokolici, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Podle potřeby naředíme mlékem, nebo naopak zahustíme moukou.
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na slabé plátky, promícháme se solamylem a zprudka osmahneme na oleji. Posypeme kari kořením, pepřem a opékáme dozlatova.
Kuřecí maso rozdělíme na porce, každou porci masa přelijeme smetanovou omáčkou s brokolicí. Podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Kuřecí ve smetanové omáčce s brokolicí zdobíme nakrájenými rajčátky.