Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí závitky pro mlsné jazýčky:
sůl, pepř
| 50 g sýru
| 50 g angl. slaniny
| 1 včerejší houska
| kadeřavá petrželka
| 4 větší kuřecí prsa
| 150 g ml. masa
| špetka muškátového oříšku
| 100 ml mléka
| 2 stroužky česneku
| omáčka:
| 2 lžíce oleje
| 150 g kuř. šunky
| 1 cibule
| 1 lžíce másla
| 150 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Kuřecí závitky pro mlsné jazýčky:
Kuřecí maso opatrně naklepeme a prosolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Housku nakrájíme a zajijeme mlékem. Sýr nastrouháme nahrubo. Petrželku i česnek nasekáme. Šunku nakrájíme na nudličky.
Mleté maso (hovězí+vepřové) smícháme s houskou, slaninou, sýrem, petrželkou i česnekem. Promícháme a ochutíme pepřem i muškátovým oříškem a necháme 5 minut odležet.
Poté směs rozdělíme na plátky kuřecího masa a převážeme nití, případně spíchneme párátkem.
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli (i červenou) a závitky za všech stran opečeme. Zalijeme vínem, přidáme šunku a pod pokličkou dusíme 20 minut doměkka.
Hotové závitky rozdělíme na talíře. Omáčku zjemníme máslem a přelijeme závitky. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Fotky receptu Kuřecí závitky pro mlsné jazýčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!