Postup přípravy receptu Kuskus s mandlemi a kuřecími filety:
Kuskus promícháme se zázvorem, rozmarýnem a zalijeme vroucí vodou podle návodu na obalu. Když tekutina vsákne, vmícháme 2 lžíce olivového oleje a ochutíme citronovou šťávou, kůrou a solí. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném zbylém oleji po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, potřeme meruňkovou zavařeninou rozmíchanou s troškou vody a uchováme v teple. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm lusky a na kolečka nakrájenou karotku. Osolíme, přidáme kuřecí prsa a společně doděláme pod poklicí, dokud zelenina nezkřehne a maso se nepropeče. Ke konci přidáme mandle a společně krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvými lístky bazalky.