Použité suroviny receptu Květákový nákyp s drůbežím masem:
1 květák
| 80 g hladké mouky
| 125 g másla
| 100 g tvrdého sýra
| 150 g sekaného drůbežího masa
| 500 ml mléka
| 4 vejce
| trochu strouhaného muškátového oříšku, pepře, soli a pažitky
Postup přípravy receptu Květákový nákyp s drůbežím masem:
Květák povaříme v osolené vodě a rozebereme na růžičky. Okapaný květák rozmačkáme vidličkou na kaši, opepříme a osolíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme mlékem, povaříme dohladka a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Mícháme tak dlouho, až se těstíčko odlepuje od pánve. Potom vmícháme květákovou kaši, nasekané maso a strouhaný sýr. Vsypeme sekanou pažitku, do vychladlé směsi vmícháme žloutky a potom těsto zlehčíme tuhým sněhem z bílků. Směs urovnáme do vymazané zapékací misky a pečeme 45 minut nejprve ve středně teplé a pak v horké troubě. Podáváme s brambory posypanými pažitkou.
Fotky receptu Květákový nákyp s drůbežím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!