Použité suroviny receptu Květákový salát s kysanou smetanou:
1 velký květák předem uvařený v mírně osolené vodě s 1 bobkovým listem
| 250 ml kysané smetany
| 2 vejce natvrdo
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| špetka mletého muškátového oříšku
| 1/2 lžičky hladké mouky
| 1 lžička jablečného octa
| 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
Postup přípravy receptu Květákový salát s kysanou smetanou:
Vychladlý a okapaný květák drobně nasekáme a v míse pokropíme octem. Do smetany důkladně vmícháme mouku, sůl, pepř, muškát a petrželku. Takto ochucenou smetanu vmícháme do květáku, salát necháme vychladit a před podáváním posypeme co nejjemněji nasekanými vejci.
Fotky receptu Květákový salát s kysanou smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!