Postup přípravy receptu Kynutá roláda k masu:
Droždí rozdrobíme na hrnku, přidáme špetku cukru, trochu mouky a vlažného mléka. Dobře rozmícháme v řídké těstíčko a dáme na teplé místo kynout. Kvásek v hrnku o polovinu nabyde.
Mouku vsypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, žloutek, vlažné mléko a rozpuštěný tuk. Vařečkou vypracujeme těsto. Hotové těsto je leské a nelepí se na mísu.
Těsto v míse upravíme do bochánku, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout.
Z vykynutého těsta vyválíme silnější plát. Plát potřeme rozpuštěným máslem a svineme jako roládu. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova.
Upečenou roládu z trouby vyjmeme, necháme prochladnout a krájíme šikmo na plátky.
Na každý plátek můžeme položit lžičku brusinkového nebo rybízového kompotu.
Podáváme hlavně ke zvěřině.