Postup přípravy receptu Kynuté broskvové knedlíky:
Do 100 ml vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a promícháme. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek a zaděláme těsto, důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Vál posypeme moukou. Lžící nabíráme vykynuté těsto a děláme z něj na vále kopečky. Do každého dáme kousek broskve. Pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout. Ve vařící osolené vodě vaříme zkryté 5 minut, potom obrátíme a vaříme dalších 5 minut nepřikryté. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou. Ještě teplé knedlíky poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, tvarohem nebo zakysanou smetanou.
Máme- li pekárnu můžeme těsto zadělat v ní.
Fotky receptu Kynuté broskvové knedlíky:
Fotky vložil: hlouskova,Natural,uschi3,tajnostii