Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynuté knedlíky se švestkovými povidly:
300 g hrubé mouky
| 10 g droždí
| 1 lžička cukru
| 1,5 dl mléka
| 1 žloutek
| sůl, švestková povidla
| 80 g másla
| 60 g cukru
| 30 g strouhanky
| 30 g strouhaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Kynuté knedlíky se švestkovými povidly:
Z droždí, cukru, trochy vlažného mléka a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, vlijeme kvásek a po částech přidáme mléko rozkvedlané se žloutkem. Dobře vypracujeme středně tuhé těsto a necháme vykynout. Pak odkrajujeme kousky těsta, natenko je roztáhneme a naplníme švestkovými povidly. Okraje pevně spojíme a knedlíky zakulatíme. Zakryjeme ubrouskem a necháme ještě asi 10 minut kynout. Vaříme v osolené vodě 3-4 minuty pod pokličkou, pak je obrátíme a dovaříme bez pokličky, rovněž 3-4 minuty. Jeden knedlík rozkrojíme, zda je uvařený. Uvařené knedlíky vybereme na prkénko nebo na mísu a každý hned dvěma vidličkami roztrhneme, aby vyšla pára. Rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme směsí strouhanky, ořechových jader a cukru a polijeme máslem.
Fotky receptu Kynuté knedlíky se švestkovými povidly:
Fotky vložil: jirajanka,Marci7,anach123,tajnostii,Nandiči,pozri