Postup přípravy receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem:
V hrnku mírně zahřejeme mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Citrónovou kůru z citrónu důkladně kartáčkem opereme pod proudem horké vody a z poloviny nastrouháme kůru. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, přilijeme vlažné mléko, přidáme citrónovou kůru, rozklepnuté vejce, sůl, zbytek cukru, zalijeme kváskem a vypracujeme pružné těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout asi 30 minut, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem. Ještě jednou těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké části. Mezitím co těsto kyne si připravíme náplň, do misky nastrouháme surový marcipán, přidáme spařené oloupané, na jemno umleté mandle, cukr, rum, skořici, mléko a vše utřeme do hladkého krému. Části těsta položíme na hladkou moukou posypaný vál a vyválíme je do placek. Potřeme je marcipánovou náplní a zarolujeme. Prameny položíme vedle sebe a upleteme z nich cop, konce podhrneme dolů. Cop opatrně přeneseme na plech a necháme na teplém místě ještě asi 40 minut kynout. Žloutky rozšleháme s 1 lžičkou vody a celý cop jim potřeme. Posypeme mandlovými lupínky a na 35 minut dáme do vyhřáté trouby na 175 °C péci. Potom cop vyndáme, necháme vychladnout a ozdobíme marcipánovými vajíčky.