Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem

fotka Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem:

Na těsto:  | 500 g polohrubé mouky  | 100 g másla  | 70 g cukru krupice  | 42 g droždí  | 150 ml mléka  | 1 ks vejce  | 1 ks citrónu  | 1 špetka soli  | dle potřeby: hladká mouka na pomoučení válu  | Na náplň:  | 200 g marcipánu  | 200 g mandlí  | 200 g cukru  | 100 ml mléka  | 2 lžíce rumu  | 1 lžička skořice  | Na ozdobení: 1 lžička vody a čokoláčová vajíčka  | 1 ks žloutku  | 1 lžíce mandlových lupínků

Postup přípravy receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem:

V hrnku mírně zahřejeme mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Citrónovou kůru z citrónu důkladně kartáčkem opereme pod proudem horké vody a z poloviny nastrouháme kůru. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, přilijeme vlažné mléko, přidáme citrónovou kůru, rozklepnuté vejce, sůl, zbytek cukru, zalijeme kváskem a vypracujeme pružné těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout asi 30 minut, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem. Ještě jednou těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké části. Mezitím co těsto kyne si připravíme náplň, do misky nastrouháme surový marcipán, přidáme spařené oloupané, na jemno umleté mandle, cukr, rum, skořici, mléko a vše utřeme do hladkého krému. Části těsta položíme na hladkou moukou posypaný vál a vyválíme je do placek. Potřeme je marcipánovou náplní a zarolujeme. Prameny položíme vedle sebe a upleteme z nich cop, konce podhrneme dolů. Cop opatrně přeneseme na plech a necháme na teplém místě ještě asi 40 minut kynout. Žloutky rozšleháme s 1 lžičkou vody a celý cop jim potřeme. Posypeme mandlovými lupínky a na 35 minut dáme do vyhřáté trouby na 175 °C péci. Potom cop vyndáme, necháme vychladnout a ozdobíme marcipánovými vajíčky.



Fotky receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice