250 ml mléka
| 1 kostka droždí
| 300 g hl. mouky
| půl lžičky soli
| 2 lžíce másla
| tuk na vymazání
| náplň:
| jakákoli zelenina
| 8 vajec
| 500 g mrkve
| pepř
| 1 kelímek smetany na šlehání
| 300 g plísňového sýra
| 2 lžíce rajského protlaku
Postup přípravy receptu Kynutý zeleninový koláč:
Nejprve si ohřejeme mléko na těsto. Rozdrobíme do něj droždí a necháme rozpustit. Přidáme mouku a sůl a vmícháme kvásek. Poté do těsta vmícháme tuk.
Necháme těsto asi 20 min vykynout na teplém místě. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, mrkev a vejce nakrájíme na kousky a brokolici rozebereme na růžičky.
Zeleninu povaříme asi 10 minut v osolené vodě a necháme ji okapat. V zahřáté smetaně necháme rozpustit sýr a přidáme sůl a pepř. Vykynuté těsto vyválíme, rozložíme na vymaštěný plech a potřeme rajským protlakem. Navrch rozložíme zeleninu, vejce a zalijeme sýrovou omáčkou. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. Na posledních 20 minut zakryjeme povrch kynutého zeleninového koláče pergamenovým papírem.
Fotky receptu Kynutý zeleninový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!