Vložil: | darjaja |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 36 |
|
|
Použité suroviny receptu Kyselé zelí dušené:
75 dkg kyselého zelí
| 1 lžíce sádla nebo oleje
| 1 cibule
| 3 dkg polohrubé mouky
| sůl, ocet nebo cukr
Postup přípravy receptu Kyselé zelí dušené:
2 l Zepter nádobu mírně nahřejeme. Do nahřáté nádoby dáme sádlo nebo olej, přidáme nakrájenou cibuli, kterou mírně zasmahneme, zaprášíme moukou a necháme zápražku zrůžovět. Potom přidáme překrájené kyselé zelí, mírně podlijeme vodou, zamícháme a přiklopíme poklicí. Zdroj tepla snížíme na minimum. Aniž bychom poklápěli poklici, dusíme asi 15 minut. Potom zdroj tepla vypneme a necháme dojít ještě několik minut. Je-li třeba, zelí dochutíme solí, octem nebo cukrem.
Fotky receptu Kyselé zelí dušené:
Fotky vložil: Mangovka,Natural,Marci7,MichelePrg,zanedz