Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 82 |
|
|
Použité suroviny receptu Lahodné medové perníčky:
těsto
| 1/2 bal. koření na perník
| 750 g hl. mouky
| 1,5 dkg jedlé sody
| 300 g cukru
| 3 velká vejce
| 200 g tekutého medu
| poleva
| 200 g cukru moučka
| 1 lžička solamylu
| 1 bílek
| 5 kapek citr. šťávy
Postup přípravy receptu Lahodné medové perníčky:
Z ingrediencí zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet.
Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.
Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody.
Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit. Necháme rozležet.
Fotky receptu Lahodné medové perníčky:
Fotky vložil: Natural,uschi3,damami,hlouskova,Bezinka