| Vložil: |  radio11 |  
    | Porcí: | 4 |  
    | Doba přípravy: |  40 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  82  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Lahodné medové perníčky:
těsto 
 | 1/2 bal. koření na perník
 | 750 g hl. mouky
 | 1,5 dkg jedlé sody
 | 300 g cukru
 | 3 velká vejce
 | 200 g tekutého medu
 | poleva 
 | 200 g cukru moučka
 | 1 lžička solamylu
 | 1 bílek
 | 5 kapek citr. šťávy
Postup přípravy receptu Lahodné medové perníčky:
Z ingrediencí zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet. 
Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut. 
Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody. 
Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit. Necháme rozležet.
 
Fotky receptu Lahodné medové perníčky: 
Fotky vložil: Natural,uschi3,damami,hlouskova,Bezinka