Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Lahůdková cibulová polévka:
3 velké cibule, na kolečka
| 25g másla
| 1 lžíce olivového oleje
| 2 stroužky česneku, rozdrcené
| 1 lžička moučkového cukru
| 1l hovězího vývaru z kostky
| 4 plátky nasucho opečeného bílého chleba
| 100g nastrouhaného tvrdého sýra
| špetka soli, pepř
Postup přípravy receptu Lahůdková cibulová polévka:
1. OSMAHNĚTE CIBULI
V hrnci rozehřejte máslo s olejem. Vhoďte cibuli a důkladně ji zamíchejte, aby se obalila tukem. Smažte ji asi pět minut; občas promíchejte. Potom přidejte česnek a cukr, zvyšte plamen a dál smažte, až cibule získá krásně tmavohnědou barvu. Zalijte vroucím vývarem, opepřete a čtvrt hodiny vařte na mírném ohni. Dle chuti dosolte.
2. PŘIPRAVTE SÝROVÉ TOUSTY
Chleba opečte nasucho v topinkovači. Posypte jej sýrem a dejte na chvilku (stačí tak dvě minuty) pod gril nebo do horké trouby, aby se sýr roztekl a lákavě zezlátl.
Když pět minut před koncem přilijete do polévky 150ml suchého bílého vína, bude úplně luxusní!
Podávejte ozdobené sýrovým toustem jako rychlou večeři; toust můžete podávat i zvlášť.
Fotky receptu Lahůdková cibulová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!