Postup přípravy receptu Lahůdková tlačenka:
Kolena a nožičky pořádně očistíme, vložíme do mírně osolené vody a pomalu vaříme. Asi po hodině přidáme ramínko a na mírné ohni vaříme doměkka. Současně v jiné nádobě uvaříme droby (játra, srdce a jazyky). Kolena obereme a společně s ramínkem získané maso nakrájíme na kousky. Kůži a klihovaté části kolen a nožiček semeleme společně se syrovou cibulí na masovém strojku. Jazyk ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Všechny droby nakrájíme a přidáme k masu a semletým kůžím. Pak přidáme několik naběraček vývaru bez tuku, okořeníme a zamícháme. Směs naplníme do připravených vyčištěných žaludků nebo umělých obalů na tlačenky a dáme vařit. Menší tlačenku vaříme asi 90 a větší až 120 minut při teplotě 82°C. Potom tlačenku opláchneme ve studené vodě a necháme vychladnout zatíženou mezi dvěma prkýnky ve studené místnosti (ne v chladničce!). Během chladnutí tlačenku několikrát obrátíme.