Vložil: | Niikcaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Langoše arepas:
Placky:
| 2 hrnky kukuřičné mouky
| 2,5 hrnku vody
| dle potřeby sůl
| Směs z kuřešího masa
| 2 kuřecí prsa
| trocha oleje, česnek, zelená paprika, sůl
| koření (oregano, petřel, pepř atd.)
| 1 rajčatový protlak
| šunka, plátkový sýr,majonéza, kečup
Postup přípravy receptu Langoše arepas:
Kukuřičnou mouku doporučuji originál ze zahraničí tzv. Harina de maiz precocida - předvařená. Z obyčejné kukuřičné mouky, která je v prodeji v ČR se placky špatně dělají, nedrží pohromadě. Je možné ji převařit a pak nechat usušit, ale přesný postup bohužel neznám.
Příprava:
Placky:
Smícháme mouku se lžičkou soli a postupně přidáváme vodu. Hněteme rukama, dokud nebudeme mit směs držící pohromadě. (bude se podobat mokrému písku) Polévkovou lžící si pak ze směsi vyrobíme malé bochánky tak akorát do dlaně a udeláme z nich malé placičky o průměru cca 7cm a 1cm silné. Ty pak dáme na plech a pečeme, dokud nejsou z obou stran "dozlatova".
Směs z kuřete: (nejlépe 24 hodin předem)
Kuřecí prsa vcelku povaříme asi 10-15minut v neslané vodě. Pak je vyjmeme a vývar uschováme. Vychladlé kuře natrháme na tenké proužky (je to pracné, ale stojí to za to :) )
Do hrnce na rozpálený olej dáme nasekanou cibuli, papriku a česnek. Pak přidáme "nasekané" kuře spolu s kořením. Zalijeme vývarem z kuřete (pokud je ho málo nastavíme vodou) a protlakem. Přibarvíme barvivem. Necháme vřít, až se voda trochu vypaří a vznikne hustší směs.
Majonézu rozmícháme s kečupem(tzv. salsa rosa- růžová omáčka), nakrájíme sýr a šunku na půlky.
Fotky receptu Langoše arepas:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!