Postup přípravy receptu Lasagne s houbami:
Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V panvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, kuřecí maso a žampiony. Osolíme, opepříme a podlijeme šťávou z rajčat. Přidáme česnek, nasekané lástky bazalky a na kousky pokrájená rajčata. Vše dusíme, dokud omáčka nezíská kašovitou konzistenci. Na konec přidáme hrášek. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozšleháme a asi 10 minut prováříme. Nakonec do bešamelu vmícháme parmazán a dle potřeby dosolíme. Zapékacá misku vymažeme máslem. Dno vyložíme plátky těstovin a zalijeme částí rajské omáčky. Střídavě vrstvíme těstoviny a omáčku, dokud ingredience nespotřebujeme. Poslední vrstvu by měli tvořit těstoviny, které rozetřeme bešamelem. Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů celsia. Asi po 30 minutách ji odkryjeme a lasagne dopečeme dozlatova.