Postup přípravy receptu Lasagne s kečupem a olivami:
Kuřecí maso pomeleme a zamícháme do něho sůl, rozmačkaný česnek a koření dle chuti. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme ochucené maso a na silnějším ohni mícháme tak dlouho, až se maso opeče. Když je maso téměř hotové, přidáme k němu nadrobno nasekané olivy, rajský protlak, libovolné množství kečupu a zalijeme vývarem. Za stálého míchání necháme přejít varem a odstavíme. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody ponoříme lasagne, přidáme 1 lžíci oleje a necháme nejvýše 4 minuty vařit. Hrnec s lasagne dáme do dřezu a necháme do něho natéct studenou vodu. Tím zabráníme, aby se nám těstoviny nepřilepily k sobě (což se mi zezačátku stávalo :-).
Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme troškou tuku (na dno používám Heru), a položíme první vrstvu těstovin. Na tento základ dáme trochu připravené masové směsi. Vrstvu těstovin a směsi prokládáme tak, aby jsme vršek ukončili těstovinami. Horní vrstvu pokryjeme plátkovým sýrem, nebo posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem. Přikryjeme a dáme zapéct na 30 minut do trouby, při teplotě cca 150 - 200 stupňů. Necháme trochu ochladnout a podáváme.