Postup přípravy receptu Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou:
Troubu rozpálíme na 200 °C. Špenát opláchneme a zalijeme vodou tak, aby listy byly ponořené. Vaříme 5 minut, dokud lehce nepovadnou, poté je opláchneme ve studené vodě a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Nakrájíme je najemno. Lasagne uvaříme v osolené vroucí vodě al dente (na skus), slijeme je a necháme okapat na kuchyňském papíře. Ohnivzdornou mísu vytřeme trochou rozpuštěného másla. V míse smícháme špenát s fontinou, parmazánem, ricottou, čerstvou smetanou, mletým muškátovým oříškem, solí a pepřem. Na dno mísy položíme vrstvu lasagní a rozetřeme na ni 3 lžíce špenátové směsi. Střídáme lasagne a směs, dokud nepřipravíme alespoň šest vrstev. Nahoře necháme vrstvu špenátové směsi a pokapame ji zbytkem rozpuštěného másla. Lasagne pečeme 20 - 30 minut do zlatohněda.