1 cibule
| 6 zelených paprik
| 3 stroužky česneku
| 6 lžic oleje
| 2 lžíce posekané petrželky
| 850 g nakrájených rajčat
| dle chuti: sůl
| 1/2 lžičky kmínu
| 2 lžičky mleté papriky
| 250 g polenty (příp. kukuřičné krupice)
| několik lístků petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu Lečo s polentou:
1. Cibuli oloupeme a posekáme. Papriky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a posekáme. Cibuli zesklovatíme na 3 lžících oleje. Vmícháme petrželku a osmahneme. Přidáme papriky, česnek a rajčata i s nálevem, osolíme a okořeníme. Asi 20 min. dusíme.
2. Polentu dáme do 1 l vroucí vody a za stálého míchání uvaříme. Kaši naneseme ve vrstvě silné 1-2 cm na prkénko přelité studenou vodou, necháme vychladnout, nakrájíme na obdélníky a opékáme na zbylém oleji asi 3 min. z obou stran dozlatova.
Podáváme s lečem ozdobené petrželkou.
Fotky receptu Lečo s polentou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!