Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Ledový salát s pikantními šproty:
1 ledový salát
| 2 plechovky kvalitních šprotů
| svazek naťové cibulky
| 3 lžíce oliv
| asi 15 kusů třešňových rajčat
| sůl
| mletý bílý pepř
| 0,5 dl olivového oleje
| 0,3 dl vinného octa
| petrželka
| celý červený pepř
Postup přípravy receptu Ledový salát s pikantními šproty:
Ledový salát opereme a natrháme na menší kousky, šproty vybereme z konzervy a opatrně zbavíme případných kostiček (snažíme se ponechat rybičky v co největších kouscích). Cibuli nakrájíme na kolečka, olivy a rajčátka rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Osolíme, opepříme, zalejeme olejem a octem (chuť musí být opravdu ostrá, tzn. hodně slaná a kyselá), promícháme a necháme vychladit. Natrhaný salát rozdělíme do čtyř misek, poklademe šproty a zalejeme proleželou zeleninou. Ozdobíme snítkou petrželky a kuličkami červeného pepře. Podáváme s bagetou nebo topinkami. Salát bude výborný i s tuňákem.
Fotky receptu Ledový salát s pikantními šproty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!