Postup přípravy receptu Lehký salát s vepřovými nudličkami:
Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Krátce jej povaříme ve vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Rozpůlíme pomeranč a grep a vymačkáme. Zbylé citrusové plody oloupeme, vyřízneme dílky dužiny, přitom zachycujeme šťávu a přidáme ji k předchozí vymačkané šťávě. Hrozny omyjeme, osušíme a otrháme, případně rozpůlíme a zbavíme jader. Čekanku očistíme, omyjeme, rozpůlíme, odstraníme hořký košťál a rozebereme na listy. Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na hranolky a opékáme na rozehřátém tuku. Hotové vyjmeme, osolíme a opepříme. Přísady salátu rozdělíme na talíře. Vypečenou šťávu smícháme s hořčicí, medem, octem, ovocnou šťávou, solí, pepřem a olejem a zálivkou salát s vepřovými nudličkami pokapeme.