Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Lenivé letní těstoviny:
2 středně velké červené cibule, nakrájené na osminky
| 4 cukety, nakrájené na větší kusy
| 6 stroužků česneku, neloupaných
| 6 lžic olivového oleje
| 400 g drobných, nejlépe třešňových rajčátek
| 300 g těstovin fusilli (vřetena) nebo jiných krátkých těstovin
| sůl
| pepř
| několik lístků bazalky (nemusí být)
| čerstvě nastrouhaný parmazán na posypání
Postup přípravy receptu Lenivé letní těstoviny:
1. Opečte zeleninu Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cibuli, cukety a česnek vložte do velkého pekáče nebo zapékací mísy (aby se k nim později vešly těstoviny). Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, lehce promíchejte a pečte čtvrt hodiny. Přidejte rajčata, zamíchejte a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Zároveň přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, aby byly těstoviny i zelenina hotové ve stejnou dobu.
2. Uvařte těstoviny Do vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte je podle návodu tak, aby byly na skus – trvá to 9–12 minut (záleží na druhu těstovin).
3. Smíchejte a podávejte Těstoviny nechte okapat. Zeleninu vyjměte z trouby, stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozdrťte o stěny nádoby. Přisypte těstoviny, lístky bazalky a promíchejte. Podávejte v hlubších miskách, posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Fotky receptu Lenivé letní těstoviny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!