1 kg brambor
| 1/2 šálku mléka
| sůl
| 150 gr. sádla
| 2 ks cibule
| 500 gr. kysaného zelí
Postup přípravy receptu Lepenice:
Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka. Měkké brambory pak zcedíme, zalijeme horkým mlékem, rozštoucháme a umícháme na jemnou kaši. Syrové zakysané zelí překrájíme a 2/3 dáme dusit na polovinu cibule osmažené na sádle. Zelí podle chuti osolíme, osladíme a trochu podlijeme a dusíme do měkka. Zbytek usmažené cibule přidáme k bramborové kaši. Pak vmícháme do kaše dušené i kysané zelí.
Lepenice se podává jako příloha k uzenému masu nebo jitrnicím.
Fotky receptu Lepenice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!