Vložil: | Kamika78 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Letní rýžový salát:
200 g dlouhozrnné rýže
| 1 litr vroucí slané vody
| 300 g vyloupaného hrášku
| 1 čínské zelí menší
| 400 g pečeného či dušeného kuřecího masa
| 3 lžíce vinného bílého octa
| 3 lžičky ostré hořčice
| špetku cukru, soli, pepře
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 lžičky citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Letní rýžový salát:
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a pak ji necháme v cedníku odkapat. Hrášek omyjeme, nasypeme jej do malého množství osolené vroucí vody a vaříme asi tak 10 minut. Z čínského zelí odstraníme zvadlé listy, rozpůlíme jej a vyřízneme košťál. Poté zelí omyjeme, nakrájíme na nudličky a necháme důkladně odkapat. Všechny přísady smícháme a salát naaranžujeme na malé mističky. Z kuřete odstraníme kůži, maso nakrájíme na kousky a poklademe jej na salát. Na zálivku důkladně rozmícháme ocet s horčicí, cukrem a solí s pepřem, po troškách přidáme olej a šleháme tak dlouho, dokud se nám z toho všecho nevytvoří hustá hmota. Zálivku dochutíme citronkou. Necháme uležet v chladu.
Fotky receptu Letní rýžový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!