600 g hovězího zadního
| 3 lilky
| 3 bobkové listy
| - bílý a černý pepř
| - sůl
| - olivový olej
| - rýže
Postup přípravy receptu Libanonské magluby:
Maso pokrájíme na kostky a dáme uvařit do vody s bokovými listy. Oloupané lilky nakrájíme na asi 2 cm kolečka a osmažíme na pánvi na oleji dozlatova. Do vyššího hrnce nalejeme olej a jeho dno pokryjeme uvařeným masem. Na maso poklademe lilky, vše osolíme a opepříme. Nahoru na lilky nasypeme propláchnutou rýži. Hrnec naplníme vývarem z masa tak, jako bychom vařili samotnou rýži. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby uvařit. Voda se vsákne do rýže a částečně se odpaří; rýže má být měkká, nikoliv rozvařená. Vezmeme velkou mísu a na ni obrátíme obsah hrnce.
Fotky receptu Libanonské magluby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!