Vložil: | Alca1987 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ligurské pesto:
2-3 svazky (200g) bazalky
| svazek (30g) natě petrželky
| 30 g piniových oříšků
| 5 vlašských ořechů
| 2-3 stroužky česneku
| 1 lžička soli
| 4 kostky ledu
| 2 dcl panenského olivového oleje
| 1 balíček těstovin
Postup přípravy receptu Ligurské pesto:
Omyjeme a osušíme bazalkové i petrželové listy a vložíme je do mixéru spolu s ledovými kostkami, piniovými oříšky a dalšími ingrediencemi, které výše uvádím. Mixujeme 2 minuty na jemný krém. Uschováme jej ve sklenici s uzávěrem, zalitým olivovým olejem a v lednici.
Pesto používáme na ochucení těstovin nebo polévek. Já jsem použila těstoviny “orecchiette“ velmi dobře se do nich pesto vpije. Povaříme je ve slané vodě tak, aby byly „al dente“.
Pro dvě osoby si připravíme do misky 3 lžíce pesta a smícháme s dvěmi lžícemi strouhaného parmazánu. Vařené orecchiette smícháme s pestem a přidáme i trochu vody z těstovin (cca 3 lžíce) tak, aby se nám vše dobře promíchalo.
Pesto se tepelně nezpracovává a parmazán přidáváme, až když ho používáme.
Fotky receptu Ligurské pesto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!