Použité suroviny receptu Lilek s kuřecím masem a kuskusem:
2 lilky
| sůl
| 200 g vykostěných kuřecích stehýnek
| 100 g kuskusu
| 1 menší cibule
| 2 stroužky česneku
| olivový olej
| 80 g lišek
| 1 lžička kari
| 2 rajčata
| mletý černý pepř
| 1 hrst nasekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu Lilek s kuřecím masem a kuskusem:
Lilek podélně rozkrojíme a dužninu vydlabeme lžící. Uvnitř ho osolíme, položíme ho rozkrojenou částí na mřížku a necháme 20 minut "vypotit" (sůl z něj vytáhne hořkou šťávu). Poté lilek vytřeme papírovou utěrkou. Namleté kuřecí maso smícháme se spařeným kuskusem. Cibuli a stroužky česneku nasekáme nadrobno a krátce orestujeme na olivovém oleji, přidáme nakrájené houby, společně opečeme a ochutíme kari. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a společně s houbovo-cibulovou směsí a zelenou petrželkou přidáme k masu a promícháme. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme vydlabaný lilek, pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů Celsia zhruba 30 minut. Ke konci pečení můžeme posypat nastrouhaným sýrem a dýňovými semínky.
Fotky receptu Lilek s kuřecím masem a kuskusem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!