Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lilkový salát s kapari a roketou:
3 menší lilky (cca 750 g)
| 2 stroužky česneku
| 8 lžic olivového oleje
| 2 červené feferonky
| 1 špetku soli,čerstvě mletého pepře
| 1 svazek rokety nebo salátu dubáčku
| 2 lžíce balzámového octa
| 3 lžíce bílého vinného octa
| 3-4 lžíce nakládaných kaparů
Postup přípravy receptu Lilkový salát s kapari a roketou:
Lilky omyjeme a nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Feferonky omyjeme, případně zbavíme semen a nakrájíme na jemná kolečka. Lilky po všech stranách silně opečeme na 4 lžících olivového oleje. Nakonec přimícháme česnek a feferonky a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout. Roketu (nebo salát dubáček) přebereme, očistíme a opláchneme. Podle potřeby odstraníme tvrdší řapíky. Rozmícháme oba druhy octa, opepříme a přišleháme zbývající olej. Podle potřeby znovu osolíme, opepříme, promícháme s lilky, roketou (nebo salátem dubáčkem) a kapary.
Fotky receptu Lilkový salát s kapari a roketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!