Lilky omyjeme, podélně překrojíme, osolíme a necháme 15 minut odležet. V ohnivzdorné formě rozehřejeme 2 lžíce oleje. Sůl z lilků oškrabeme, půlky lilků do 2/3 vydlabeme. Potom je ze všech stran opečeme na oleji a necháme vychladnout. Nakonec je vymažeme hořčicí. Cibuli i česnek oloupeme a společně s vydlabanou lilkovou dužinou nasekáme nadrobno. Vše ve zbylém oleji opečeme. Osolíme a naplníme do lilků. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Každou půlku lilku posypeme strouhankou, vločkami másla a několika jehličkami rozmarýnu. Zbylou snítku rozmarýnu vložíme do formy mezi lilky. Zapékáme v troubě na prostřední mřížce 15 minut.
Fotky receptu Lilky na lyonský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!